Kramarik Éva - TánctanárFőoldal

Önéletrajz

Kapcsolat

Kramarik Éva - Vussy 1978. július 15-én születtem. A mozgás valószínűleg már születésem pillanatában az életem meghatározó része lett.
Mindig is mozgékony és sportos gyerek voltam. Kiskoromban kerékpároztam, úsztam, koriztam, síeltem, stb.. Hat éves koromban teniszezésre adtam a fejemet, melyet nyolc évig abba sem hagytam. Ezek után nagy váltás történt az életemben.

1992-ben Édesanyám fogta három gyermekét (két bátyámat és engem) és levitt minket egy társastánc tanfolyamra, melyet Auer Pál tartott, aki az akkori táncos világ meghatározó személyisége volt. Itt eldőlt életünk további alakulása. Pali fantasztikus személyiségének, a zene, és a tánc varázslatos világának köszönhetően ott ragadtunk.
Elvégeztük az összes tanfolyamot, utána a szintén Auer Pali által vezetett Ritmus táncklubban folytattuk "tanulmányainkat". Itt mindenki megtalálta a maga útját.
Édesanyám elvégzett egy táncoktatói tanfolyamot és utána besegített a táncklub vezetésébe, és a tanításba. Endre bátyám a boogie-woogie terén ért el sikereket.
Most is tanít és egy boogie-woogie formációs csapat vezetője. Ferike bátyám is megtalálta a maga stílusát. Ő a lindy hop (swing) világában mélyedt el, és most a Happy Hoppers swing csapat tagja.
Én is sokféle táncstílust kipróbáltam, mint pl.: a boogie-woogie, lindy hop, jazz, de végül a versenytáncnál maradtam. A lindy hop-ot és a jazz-t a társastánc mellett "hobbiként" űztem, űzöm tovább.
1994-ben kezdtem aktívan versenyezni. Versenyzői pályafutásom öt évig tartott, ugyanis 1999-ben felvételiztem a Magyar Testnevelési Egyetemre, testnevelőtanári szakra. Tanulmányaim miatt a versenyzést A osztályos táncosként hagytam abba. Viszont a tánc az életem része maradt.
Olyannyira, hogy 2002-ben a TF-en elvégeztem egy sportoktatói tanfolyamot társastáncból, és azóta különböző táncklubokban tanítok.
2003-ban lediplomáztam, viszont nem testnevelőtanárként helyezkedtem el, hanem a Keleti Andrea Alapfokú Táncművészeti iskolában kezdtem el tanítani
kicsi gyermekeket a társastánc rejtelmeire. Napjainkban is ez a főállásom és mellékállásban tanítok felnőtteket, különböző táncklubokban.

Nagyon hálás vagyok Édesanyámnak, Kissimon Judit-Anyusnak, hogy volt bátorsága ahhoz, hogy 45 évesen belekezdjen egy új hobbiba, és levigyen minket is ebbe a varázslatos világba. Engem azóta teljesen elvarázsolt ez a világ és ez tölti ki az életem. Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy a hobbim lehet egyben a munkám is.
Talán ez az elvarázsoltság, a tánc és a zene iránti rajongás segít abban, hogy a tanfolyamaimat teljes lelkesedéssel, odafigyeléssel és odaadással próbálom megtartani.
Nagyon remélem, hogy sok ember varázsolódik el általam ebbe a világba, és vihetek egy kis örömöt és boldogságot a tánccal az életébe.

Kramarik Éva, Vussy:-)